Landelijk netwerk

Goede samenwerking leidt tot mooie resultaten. Dat ervaren we elke dag weer. We hechten daarom veel waarde aan ons landelijk netwerk van partijen en ketenpartners. We geven graag aan met wie wij momenteel samenwerken.

Zorgaanbieders en Franchiseraad

Wij hebben een groot landelijk netwerk van zorgaanbieders met wie we samenwerken. Vaak zijn dit jeugdhulpinstanties of andere maatschappelijke organisaties. Zij vormen samen de franchiseraad.
Als je start met je gezinshuis, leiden wij je toe naar een van deze zorgaanbieders. Zij verzorgen de inhoudelijke begeleiding van de kinderen.   

Onze Franchisenemersraad


We vinden het belangrijk dat we onze franchisenemers zo goed mogelijk vertegenwoordigen. Daarom zijn er meerdere keren per jaar momenten waarop onze franchisenemersraad bijeenkomt om mee te denken met ons beleid. We bespreken de ontwikkelingen binnen- en buiten de organisatie.

De overheid en andere samenwerkingspartners


Wij behartigen actief de belangen van gezinshuisouders- en kinderen in Nederland. Zo zetten wij ons al jaren in voor het verbeteren van de rechtspositie van gezinshuisouders en jeugdigen. We werken nauw samen met gemeenten, de Tweede Kamer en zitten we regelmatig om tafel met instanties zoals de Inspectie, VWS en landelijke samenwerkingspartners zoals het NJi en Jeugdzorg Nederland om afspraken te maken binnen het werkveld. We houden je dan ook op de hoogte van de recente ontwikkelingen.

tienermeiden

Het onderwijs

Als gezinshuis blijf je continu in beweging en moet je blijven leren. Zo hebben wij als Gezinshuis.com het gezinspiratieplein opgericht voor gezinshuisouders. Daarnaast zijn wij nauw verbonden aan onderzoeken en opleidingen vanuit verschillende Hogescholen. Gezinshuis.com onderzoekt bijvoorbeeld jaarlijks het leefklimaat en de samenwerkingsrelatie binnen onze gezinshuizen. Zo werken wij momenteel nauw samen met de Hogeschool Leiden, Hogeschool Windesheim en de Christelijke Hogeschool Ede.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je als organisatie, instelling of beleidsmaker geïnteresseerd in de samenwerkingsmogelijkheden met Gezinshuis.com? Neem dan contact met ons op.