Voor gemeenten

Zijn er in jouw gemeente kinderen die om verschillende redenen niet thuis kunnen blijven wonen? Denk eens aan een gezinshuis. Een huis in een gewone buurt met professionele begeleiding. Zo blijven kinderen in hun vertrouwde omgeving.


kinderen en volwassenen

Het gewone leven met professionele begeleiding

Een gezinshuis combineert het gewone leven met de professionele begeleiding van gezinshuisouders. Eén van beide ouders heeft aantoonbare ervaring in de jeugdhulp. Ze worden ondersteund door professionals van een lokale zorgaanbieder. Denk aan orthopedagogen en ambulante hulpverleners.

Wij hebben een landelijk netwerk van ruim 200 gezinshuizen, verspreid over alle provincies. Elk gezinshuis werkt binnen de kwaliteitskaders van onze formule. Een formule die meerwaarde biedt en waarmee goede resultaten worden behaald. Onze werkwijze is getoetst door Inspectie Gezondheidszorg & Jeugd.

Vraag onze folder aan
gezinshuis.com-openavond

Onze formule

Binnen onze formule zijn een aantal dingen belangrijk:

  • Professionaliteit. We ondersteunen onze ouders daarom door middel van een opleidingsprogramma.
  • Een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een oplossing op maat klinkt duur, maar is in verhouding goedkoper dan 24 uurs opvang in leefgroepen of instellingen
  • Zelfregie van de gezinshuisouders
  • We gaan altijd uit van de mogelijkheden en talenten van een kind. Focus op het gezonde en minder op de problemen.
  • Een lokaal netwerk rondom het gezinshuis
  • Ieder gezinshuis draagt het Keurmerk Gezinshuizen

Ons concept kan in iedere gemeente worden toegepast. En afhankelijk van de vraag op maat gemaakt. Daar gaan we graag over in gesprek.

Bel de regiomanager in jouw regio
moeder met kind

'Betrouwbare partner'

“Gezinshuis.com zien wij als een betrouwbare partner, die staat voor kwaliteit en transparantie in gezinshuizen. Dat vinden wij voor de veiligheid van getraumatiseerde kinderen erg belangrijk. Wie zich in onze jeugdzorgregio wil contracteren, moet zich daarom aansluiten bij Gezinshuis.com.”

Pascal Offenberg, accountmanager Jeugd Zorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe

 

Burgemeester Patrick van de Brink

Burgemeester IJsselstein loopt mee met gezinshuiskind Romi

Burgemeester Patrick van den Brink loopt een dagje mee met Romi. Zij woont in een gezinshuis in De Glind. Bekijk het filmpje!

Burgemeester ondergaat het gewone leven