Interview bestuurder Gezinshuis.com voor uitzending Argos

Afgelopen zaterdag werd in het radioprogramma van Argos de uitzending ‘Het kind van de rekening’ uitgezonden op NPO Radio 1. De uitzending gaat over Benito, een jongen die geen fijne tijd heeft gehad in een pleeggezin/gezinshuis. Ook Directeur-Bestuurder van Gezinshuis.com, Arjen Keers, werd geïnterviewd voor het programma. Hoe word je gezinshuisouder en wat is zijn visie op deze zaak?

Samenvatting ‘Het kind van de rekening’

Zoals terug te horen is in de radio-uitzending van Argos, groeide Benito op in een gezinshuis (niet aangesloten bij Gezinshuis.com) waarin hij niet goed werd behandeld door zijn gezinshuismoeder. Hij heeft dit bij het tuchtcollege van het SKJ kenbaar gemaakt en kreeg zijn gelijk. Het tuchtcollege oordeelde dat de gezinshuismoeder haar vak nooit meer mag uitoefenen. Toch ging het gezinshuis door en tot kort geleden verbleven er nog kinderen in het gezinshuis.

Gezinshuisouder worden bij Gezinshuis.com

Arjen Keers spreekt zich ook uit over het gebrek van regie in dit soort zaken. “Als er dan zo’n duidelijke uitspraak komt vanuit het SKJ, móet daar op geacteerd worden.” Aldus Arjen. Gezinshuis.com is een franchiseorganisatie die meer dan 200 gezinshuizen begeleidt en adviseert bij het gezinshuisouderschap. “Onze gezinshuizen moeten werken volgens onze formule. Wij werken volgens een duidelijk kwaliteitsconcept waarbij reflectie en ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Je staat als gezinshuisouder 24/7 aan. Daar moet je geschikt voor zijn. In ons uitvoerige werving- en selectietraject is daar veel aandacht voor. Zo moet je over de juiste opleiding beschikken, een assessment voltooien, intervisie voeren en je keurmerk behalen.  En dan is het niet klaar. Als gezinshuisouder moet je jezelf continu blijven ontwikkelen om op de behoeften van de kinderen in te kunnen spelen.”

Gezinshuis.com zet zich in voor krachtige gezinshuizen welke een veilig thuis bieden voor uithuisgeplaatste kinderen. Onze missie is dat elk kind zo thuis mogelijk kan opgroeien, met professionele begeleiding waar dat nodig is. Daarvoor heb je professionele gezinshuisouders nodig. We zoeken altijd naar nieuwe professionals om gezinshuisouders te worden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!