Digitale Cafés ‘Steeds betere jeugdhulp in Gezinshuizen’

Gezinshuisouders zijn professionele opvoeders. Wat vraagt dit van gezinshuisouders? Wanneer ben je een bekwame gezinshuisouder? Wat en wie heb je hierbij nodig?
 
In digitale cafés gaan we in gesprek met gezinshuisouders, professionals en managers werkzaam bij jeugdhulpaanbieders, franchiseorganisaties en sociale wijkteams, en met beleidsadviseurs bij gemeenten over het ‘hoe’ en ‘wat’ van de kwaliteitscriteria Gezinshuizen. Dit doen we aan de hand van twee nieuwe afleveringen van de audiodocu Meneer Steenis en de gezinshuizen

Veilige plek

Steeds meer kinderen die tijdelijk of langdurig niet thuis kunnen wonen, vinden een veilige plek in een gezinshuis. Daar leven ze in een zo normaal mogelijke gezinssituatie met gezinshuisouders die hen opvoeden en ondersteunen. De Kwaliteitscriteria Gezinshuizen beschrijven wat kinderen, jongeren en ouders mogen verwachten van de opvoeding, ondersteuning en zorg in gezinshuizen. De bouwsteen Bekwame gezinshuisouders uit de Kwaliteitscriteria staat in de digitale cafés centraal.


Data

  • 15 november van 20.00u tot 21.30u, via zoom
  • 17 november van 10.00u tot 11.30u, via zoom

Aanmelden

Meld je aan voor 15 november of voor 17 november via het online Platform Gezinshuizen Samen
Sterk! Ben je nog geen lid van het online Platform Gezinshuizen Samen Sterk meld je dan hier aan. Lidmaatschap is gratis.


Georganiseerd door


De digitale cafés worden georganiseerd door Present 24×7, Nederlands Jeugdinstituut, gezinshuis.com en het Landelijk Kenniscentrum LVB.


Tip

Luister van tevoren de derde en vierde aflevering van de audiodocumentaire ‘Meneer Steenis en de gezinshuizen’.


Vragen

Mail Yamuna Ditters, adviseur Passende hulp, Nederlands Jeugdinstituut, y.ditters@nji.nl.