“Met een beetje schuiven is er altijd plek”

Met een beetje schuiven is er altijd plek in gezinshuis Meerplaats. Jantine en Corné Broere uit Bergambacht houden van varen en zeilen en zien hun gezinshuis als een aanmeerplaats: “In woelige tijden kun je bij ons aanmeren om rust en veiligheid te vinden.” 

Ze startten eind oktober 2019. Al 8 jaar vingen ze in het weekend een jongen op uit een gezinshuis. “Dat vonden we mooi om te doen”, aldus Jantine. “Maar we wilden meer betekenen voor kinderen in moeilijke situaties. Ik ben een studie Pedagogiek gaan doen en in 2016 begonnen we met crisispleegzorg. We hebben zo een aantal kinderen voorbij zien komen. Ondertussen zijn we verder gegaan met de plannen om een gezinshuis te starten en zijn we naar een info-avond van Gezinshuis.com geweest. Een broertje en zusje, die vanuit een crisisplaatsing uit het netwerk bij ons woonden, hebben een gezinshuisindicatie en wonen nu bij ons.”

Voor Jantine en Corné is een droom uitgekomen, maar er is nog veel te doen: “Gezinshuisouder is echt wat anders dan pleegouder. Je zit nu zelf om de tafel met een gedragswetenschapper om de koers voor een kind uit te stippelen. Dat is even omschakelen, maar geeft een goed gevoel.”In de toekomst komen er nog twee plaatsen beschikbaar. Jantine: “Wij zien het belang van familiebanden. Het is fijn voor het broertje en zusje dat ze bij elkaar wonen. Als ik klaar ben met mijn studie en de verbouwing is afgerond, hopen we nog twee kinderen uit hetzelfde gezin op te vangen. Met onze drie eigen kids een gezellige boel!“