Anders Thuis

Een gezinshuis is niet altijd hét passende antwoord voor uithuisgeplaatste jongeren. Voor bijv. al wat oudere jongeren is het niet meer zo makkelijk om zich aan een gezin aan te passen. Maar ze willen wel terug kunnen vallen op enkele vaste begeleiders in de buurt. Daarom staat Gezinshuis.com met ‘Anders Thuis’ ook voor ondersteuning van alternatieve kleinschalige woonvormen.

Niet 24/7
Anders Thuis kan een alternatief zijn voor jeugdzorgprofessionals, die kinderen en jongeren een thuis willen geven in een kleinschalige woonvorm, maar hun leven niet 24/7 willen inrichten als gezinshuisouder.

Andere criteria
Voor alle betrokkenen moet helder zijn dát er duidelijke verschillen zijn tussen gezinshuis en deze alternatieve manier van wonen. Er gelden andere criteria voor deze vorm van kleinschalig wonen. Gezinshuis.com werkt aan de ontwikkeling van deze criteria en een duidelijk onderscheid tussen beide vormen.

Anders Thuis starten?
Overweeg je een alternatieve woonvorm te starten en wil je verkennen wat de samenwerking met Gezinshuis.com voor je kan beteken? Bel de contactpersoon van jouw regio.

Contactpersoon Anton de Munck
Anton de Munck
Contactpersoon Gelderland, Utrecht en Noord-Holland Zuid 06-1255 9275 a.demunck@gezinshuis.com
Huub vd Voorde, contactpersoon Twente
Huub van de Voorde
Contactpersoon Overijssel, Flevoland 06-2309 3265 h.vandevoorde@gezinshuis.com
Jan Smaling
Jan Smaling
Contactpersoon Gelderland, Noord-Brabant en Limburg 06-5398 0271 j.smaling@gezinshuis.com
Ilja Oyen
Ilja Oyen
Contactpersoon Zuid-Holland en Zeeland 06-2227 8074 i.oyen@gezinshuis.com
Linda-Ramaker, contactpersoon
Linda Ramaker
Contactpersoon Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Holland noord 06-1213 3327 l.ramaker@gezinshuis.com