Vacature gezinshuisouders regio IJsselland


Ben jij een stabiele, professionele opvoeder die stevig in zijn of haar schoenen staat? Zie je het opvoeden van kinderen met complexe problemen als een uitdaging? Ben jij een opvoeder die niet loslaat, maar ‘vastpakt’? In samenwerking met Triade Vitree zijn wij op zoek naar gezinshuisouders voor de regio IJsselland.

Werken als gezinshuisouder
Gezinshuisouder zijn is geen gewone baan in de zorg. Je zorgt, eventueel samen met je partner, voor enkele kinderen en jongeren gedurende langere tijd van hun leven. Als gezinshuisouder ben je 24 uur per dag verantwoordelijk voor de opvoeding en behandeling van kinderen met vaak een complexe orthopedagogische problematiek, waarbij de nadruk ligt op observeren, begeleiden en stimuleren. Je werkt aan de verbetering van het gedrag van de jeugdigen, zoals het stimuleren van sociale vaardigheden. Hierbij werk je samen met o.a. de biologische ouders en het netwerk van het kind. Je biedt structuur en je kunt je verplaatsen in de belevingswereld van kinderen. Je volgt de ontwikkeling van de kinderen en stimuleert hen in hun ontwikkeling aan de hand van gerichte doelen, welke zijn opgesteld in het hulpverleningsplan.

Wat vragen wij?
Als gezinshuisouder benader je kinderen op een positieve, evenwichtige en consequente wijze. Je bent in staat je in te leven in wat een kind voelt en meemaakt. Je stemt je professioneel handelen af op de zorgvraag van ieder kind. Je toont daarbij respect voor de eigenheid en autonomie van ieder kind en bent in staat het ouderschap te ‘delen’ met biologische ouders. Tenslotte werk je volgens het hulpverleningsplan en reflecteer je systematisch op jouw eigen handelen, waarbij je continue op zoek gaat naar mogelijkheden tot verbetering. En je werkt als zelfstandig ondernemer binnen de franchiseformule van Gezinshuis.com!

Als gezinshuisouder:

  • sta je positief in het leven en je denk je veelal in oplossingen;
  • beschik je over doorzettingsvermogen, een goed inlevings- en acceptatievermogen en een hoge betrokkenheid;
  • ben je creatief, stressbestendig en kun je improviseren;
  • weet je biologische ouders nadrukkelijk te betrekken;
  • ben je in het bezit van goede sociale en communicatieve vaardigheden voor het onderhouden van samenwerkingscontacten met (pleeg)ouders, familie, scholen en externe instanties;
  • sta je open voor begeleiding en/of coaching en kun je reflecteren op je eigen handelen;
  • beschik je over een zorg gerelateerde Mbo (minimaal niveau 4) of Hbo scholing (en/of ben je bereid tot het volgen van een Hbo-opleiding).

Over Triade Vitree
Triade Vitree is een toonaangevende zorgaanbieder in de regio Flevoland en IJsselland, die specialistische hulp biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen. Wij zetten kinderen, jongeren en volwassenen in hun kracht, spreken hun kwaliteiten aan en versterken hun ontwikkeling. Zo groeien ze in hun zelfredzaamheid en onafhankelijkheid.

Wat we doen, doen we op maat en samen met het kind, de jongere of volwassene. Ook de familie en omgeving worden hierbij betrokken. Lees meer over Triade Vitree op hun website.

Geïnteresseerd?
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen via 0345 450253 of stuur een e-mail naar info@gezinshuis.com. Je schriftelijke reactie met CV en motivatie ontvangen we graag via info@gezinshuis.com. Vermeld daarbij om welke vacature het gaat.

De selectieprocedure start met een gesprek met een van onze contactpersonen en een ervaren franchisenemer, daarop volgen o.a. een referentiecheck, VOG aanvraag, competentietest en het indienen van een ondernemingsplan.