Vacature gezinshuisouder bij Middin

Jij maakt onze zorg bijzonder

Vind jij het belangrijk dat elk kind of jongere de kans krijgt om op te groeien vanuit een stabiele en liefdevolle basis zodat hij/zij de kans krijgt om te ontplooien? En heb jij er weleens over nagedacht hoe je hier een bijdrage aan zou kunnen leveren?

Bij Middin vinden we dat kinderen zo thuis mogelijk horen op te groeien. Als dat (tijdelijk) niet kan, willen we het liefst dat kinderen toch opgroeien in een gezin of een gezinsvorm. Vanuit die wens zijn we hard op zoek naar gezinshuisouders.

Als gezinshuisouder geef je zorg aan kinderen met een verstandelijke beperking en mogelijk bijkomende problematiek in het eigen gezin. Je biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week zorg aan het kind.

We zijn een team
Gezinshuisouder worden doe je niet zomaar. Samen met franchise organisatie Gezinshuis.com bekijken we of jij klaar bent om gezinshuisouder te worden. Zo ben je verzekerd van de juiste ondersteuning bij alle aspecten die je als gezinshuisouder tegenkomt.
Bij plaatsing van een kind levert Middin inhoudelijke ondersteuning door een gedragsdeskundige te koppelen aan jouw gezin. Samen met de gedragsdeskundige zet je de behandellijn uit en denk je na over welk opvoedklimaat passend is bij het kind. Wanneer gewenst wordt er ambulante begeleiding ingezet om jou te ondersteunen bij de dagelijkse opvoeding en de contacten met het netwerk.

Als gezinshuisouder breng je mee

Sleutelwoorden voor het werken als gezinshuishouder zijn: geduldig, flexibel, oplossingsgericht, en stressbestendig. Je bent in staat om verbinding te maken en beschikt over het nodige doorzettingsvermogen. Daarnaast verwachten wij van jou dat je:

  • beschikt over een afgeronde HBO opleiding (Social Work, SPH of pedagogiek) waarbij SKJ registratie mogelijk is;
  • bij voorkeur enkele jaren ervaring hebt in het opvoeden van en het werken met kinderen met een beperking, mogelijk in de residentiele (24-uurs~) hulpverlening;
  • bereid bent om de ondersteuning van kinderen/jongeren te combineren met het eigen gezin en te zorgen voor een goede en stabiele sfeer en gezinssituatie in huis;
  • open staat voor een intensieve samenwerking met alle betrokken partijen.

Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure.

Wij vinden jou belangrijk

Omdat onze cliënt op jou kan rekenen, kan jij op ons rekenen. Wij zorgen ervoor:

  • dat je goed voorbereidt aan de start staat;
  • dat we met elkaar zorgen voor een goede match met het kind/de jongere;
  • dat je gedurende het traject kunt overleggen en evalueren met professionals;
  • dat je ons altijd kunt bereiken voor vragen;

Vergoeding:
Hoeveel uur je werkt, hangt af van de indicatie (zorgzwaarte pakket –ZZP) van het kind. Als gezinshuisouder met een zorgachtergrond wordt je ingeschaald in FWG 45. De inschaling binnen deze schaal hangt af van ervaring en kennis. Dit is conform CAO Gehandicaptenzorg.

Werken bij Middin

Middin is gewoon bijzonder. Dat merken niet alleen onze ruim 5.800 cliënten die verdeeld over heel Zuid-Holland de allerbeste persoonlijke zorg krijgen. Dat merken ook onze circa 3.000 medewerkers. Werken bij Middin betekent gewaardeerd en gerespecteerd worden. In een inspirerende werkomgeving met gedreven zorgcollega’s, iedere dag alles uit jezelf kunnen halen en jezelf blijven ontwikkelen. Denken vanuit de cliënt en niet vanuit protocollen. En zichtbaar en met veel voldoening concreet bijdragen aan waar we met elkaar iedere dag voor gaan: bijzondere mensen gewoon laten zijn.

Solliciteer nu!

Hebben we je interesse gewekt? Er is ontzettend veel te vertellen over het werken als gezinshuisouder. Wat wordt er van mij gevraagd? Hoe combineer ik dit met mijn eigen gezin? Welke vergoeding staat hier tegenover? Welke rol speelt de organisatie in de ondersteuning?

Teveel vragen om nu te beantwoorden. Wij willen je dan ook van harte uitnodigen om deel te nemen aan de online-informatiebijeenkomst op dinsdag 26 oktober 2021 van 20:00 tot 21:30 uur. Deze bijeenkomst wordt verzorgt in samenwerking met Middin en gezinshuis.com.

Aanmelden? Klik HIER

Wil je liever persoonlijk contact dan kan je contact opnemen met de coördinator expertisegebied Jeugd en Gezin bij Middin, Marjan van Gameren via 06 – 22 95 81 00 of met Mariëlle Slappendel van Gezinshuis.com via 06 – 53 98 02 71.