Vacature: Beleidsadviseur Jeugdzorg

Ben jij een echte processor en verbinder? Heb je een goed gevoel voor verantwoordelijkheden, verhoudingen en rollen, binnen het speelveld van Jeugdzorg en de WLZ? Kan je actief bijdragen aan beleidsontwikkeling, meedenken over bestuurlijke vraagstukken en ondersteunen bij de totstandkoming van bestuurlijke besluitvormingsprocessen? Ben je vaardig in het implementeren en monitoren van (beleids-)maatregelen en procedures?

Sta je daarbij open voor feedback en ben je in staat te reflecteren op jouw eigen handelen? Herken jij jezelf in de termen ‘samenwerkingsgericht’, ‘overtuigingskracht’, ‘procesmanagement’, ‘servicegericht’ en ‘voortgangsbewaking’?

Dan past deze baan als Beleidsadviseur, waarbij je de schakel vormt tussen beleid en uitvoering, goed bij jou!

Onze missie: ieder kind een veilig thuis

Als Beleidsadviseur Jeugdzorg maak je deel uit van onze dynamische en betrokken organisatie die landelijk bijdraagt aan de positionering van gezinshuizen. Met bijna 200 franchisenemers en 36 aangesloten zorgaanbieders zijn wij (in Nederland) de grootste franchiseorganisatie voor zelfstandig ondernemende gezinshuizen. Gedreven vanuit inhoud en betrokkenheid en met een gezonde dosis humor, zetten wij ons dagelijks in voor een veilig thuis voor uithuisgeplaatste kinderen en jongeren. Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een Beleidsadviseur Jeugdzorg voor 36 uur  per week.

Dit ga je doen: ondersteunen van de bestuurder en borgen franchise

Je ondersteunt de Bestuurder door actief bij te dragen aan beleidsontwikkeling, je denkt mee over bestuurlijke vraagstukken en ondersteund bij de totstandkoming van bestuurlijke besluitvormingsprocessen en het implementeren en monitoren van (beleids-)maatregelen en procedures. Je bewaakt de franchise formule en adresseert gewenste aanpassingen en verbeteringen. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de Franchisenemersraad en Franchiseraad.

Je houdt toezicht op lopende processen, gemaakte afspraken en relevante verplichtingen. Je neemt zelfstandig deel aan verschillende projecten. Daarnaast geef je leiding aan de afdeling Backoffice.

Uiteraard bewaak je daarbij of ontwikkelingen passen binnen de kaders van de franchise en ons kwaliteitsconcept. Kortom, een dynamische functie, waarbij geen dag hetzelfde is. 

Wie ben jij?

Je bent klantgericht, analytisch, zorgvuldig en gericht op efficiency. Je hebt een respectvolle houding naar collega’s en gezinshuizen. Je zoekt steeds de samenwerking met gezinshuizen, partners en collega’s en stemt af op hun behoeftes en stijl. Je bent in staat om anderen te overtuigen van een bepaald standpunt en maakt gebruik van de juiste argumenten en methoden. Je kan snel schakelen, weet prioriteiten te stellen en kunt je werk effectief te organiseren.

Verder heb je:

• WO werk- en denkniveau.

• Brede algemene kennis van de jeugdhulpverlening.

• Kennis van bestuurlijke, wettelijke, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen.

• Vaardigheid en inzicht in samenwerkingsprocessen.

• Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

• 3-6 jaar ervaring.

Dit bieden wij

Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Jeugdzorg, waarbij de functie Beleidsadviseur is gewaardeerd in schaal 11 (max. €5.043,66 o.b.v. een 36-urige werkweek). Daarnaast hebben we aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering en een goede pensioenvoorziening. Het betreft een tijdelijk dienstverband met mogelijkheid tot verlenging.

Heb je nog vragen?

Dan kun je contact opnemen met Arjen Keers via 06-55683714 of a.keers@gezinshuis.com. Meer informatie over onze organisatie vind je op www.gezinshuis.com.

Pas jij in het profiel? Dan maken we graag kennis!

Stuur je sollicitatiebrief met CV naar personeel@gezinshuis.com t.a.v. Manon Buitenhoff ten Cate-Kluvers. Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) screening, een persoonlijkheids-/competentieassessment en een referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.