Gedreven en deskundig Contactpersoon voor gezinshuizen – Regio Zuid

Ben jij een verbinder? Heb je een goed gevoel voor verantwoordelijkheden, verhoudingen en rollen binnen het speelveld van Jeugdzorg en de WLZ? Sta je daarbij open voor feedback en ben je in staat te reflecteren op jouw eigen handelen? Herken jij jezelf in de termen ‘samenwerkingsgericht’, ‘overtuigingskracht’, ‘eigen werk organiseren’ en ‘voortgangsbewaking’? Dan past deze baan, waarbij je gezinshuisouders ondersteunt en adviseert over hun zelfstandig ondernemerschap en hun ontwikkeling als gezinshuisouder bij jou!

Onze missie: ieder kind een veilig thuis

Als contactpersoon maak je deel uit van onze dynamische en betrokken organisatie die landelijk bijdraagt aan de positionering van gezinshuizen. Met bijna 200 franchisenemers en 36 aangesloten zorgaanbieders zijn wij (in Nederland) de grootste franchiseorganisatie voor zelfstandig ondernemende gezinshuizen. Wij zetten ons dagelijks in voor een veilig thuis voor uithuisgeplaatste kinderen en jongeren. Dit doen wij vanuit inhoud, betrokkenheid en met een gezonde dosis humor. Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een contactpersoon voor de regio Zuid Nederland (Limburg/Brabant) voor 36 uur per week.

Dit ga je doen: contact en coördinatie

Je bent het eerste aanspreekpunt voor de gezinshuizen in jouw regio. Je ondersteunt en adviseert de gezinshuisouders in hun zelfstandig ondernemerschap en hun ontwikkeling als gezinshuisouder. Je bespreekt o.a. hoe het met hen en binnen het gezinshuis gaat, helpt bij relevante wet- en regelgeving, de kwaliteitscriteria gezinshuizen en allerhande praktische zaken, of ondersteunt bij hun positionering in het werkveld naar zorgaanbieders en gemeenten. Soms heb je ook gewoon een ‘goed gesprek’ aan de keukentafel of begeleid je een gesprek in de ‘samenwerkingsdriehoek’ tussen het gezinshuis, de zorgaanbieder en Gezinshuis.com. Ook sta je gezinshuisouders bij tijdens crisissituaties en coördineer je overkoepelde activiteiten en initiatieven in jouw regio. Kortom: je staat ‘jouw’ gezinshuizen bij daar waar nodig. Uiteraard bewaak je daarbij of deze ontwikkelingen passen binnen de kaders van de franchise en ons kwaliteitsconcept. Kortom, een dynamische functie, waarbij geen dag of gezinshuis hetzelfde is. 

Wie ben jij?

Je hebt een respectvolle houding naar gezinshuizen en collega’s. Je zoekt steeds de samenwerking met gezinshuizen, partners en collega’s en stemt af op hun behoeftes en stijl. Naast het werken in teamverband kun je ook goed zelfstandig werken. Je bent in staat om anderen te overtuigen van een bepaald standpunt en maakt gebruik van de juiste argumenten en methoden. Je kan snel schakelen, weet prioriteiten te stellen en kunt je werk effectief te organiseren.

Verder heb je:

  • HBO werk- en denkniveau, met kennis van en ervaring in Zorg en Welzijn
  • 3-6 jaar relevante werkervaring
  • affiniteit met werken bij een organisatie met een maatschappelijke missie
  • kennis van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en de sociale kaart
  • kennis van de hulpverleningsprocessen in de Jeugdzorg
  • een rijbewijs
  • bij voorkeur woonachtig in de regio Zuid Nederland

Dit bieden wij

Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Jeugdzorg, waarbij de functie van contactpersoon is gewaardeerd in schaal 10 (max. €4.255,95 o.b.v. een 36-urige werkweek). Daarnaast hebben we aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, lease auto en een goede pensioenvoorziening. Het betreft een tijdelijk dienstverband met mogelijkheid tot verlenging.

Heb je nog vragen?

Dan kun je contact opnemen met Harold Aalbers via 06-22278074 of h.aalbers@gezinshuis.com. Meer informatie over onze organisatie vind je op www.gezinshuis.com.

Pas jij in het profiel? Dan maken we graag kennis!

Stuur vóór 1 juli 2021 je sollicitatiebrief met CV naar personeel@gezinshuis.com t.a.v. Manon Buitenhoff ten Cate, HR Medewerker. De eerste gesprekken vinden op 9 juli in de ochtend plaats. Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) screening, een persoonlijkheids-/competentieassessment en een referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.