Vacature: Contactpersoon gezinshuizen regio Zuid-Holland/Zeeland 36u pw

Ben jij een verbinder? Heb je een goed gevoel voor verhoudingen, verantwoordelijkheden en rollen, binnen het speelveld van Jeugdzorg en de WLZ? Sta je daarbij open voor feedback en ben je in staat te reflecteren op jouw eigen handelen? Herken jij jezelf in de termen ‘samenwerkingsgericht’, ‘overtuigingskracht’, ‘eigen werk organiseren’ en ‘voortgangsbewaking’? Dan past deze baan, waarbij je gezinshuisouders ondersteunt en adviseert over hun zelfstandig ondernemerschap en hun ontwikkeling als gezinshuisouder, goed bij jou!

Onze missie: ieder kind een veilig thuis
Als contactpersoon maak je deel uit van onze dynamische en betrokken organisatie die landelijk bijdraagt aan de positionering van gezinshuizen. Met 200 franchisenemers en 36 aangesloten zorgaanbieders zijn wij (in Nederland) de grootste franchiseorganisatie voor zelfstandig ondernemende gezinshuizen. Gedreven vanuit inhoud en betrokkenheid en met een gezonde dosis humor, zetten wij ons dagelijks in voor een veilig thuis voor uithuisgeplaatste kinderen en jongeren.

Dit ga je doen: contact en coördinatie
Je bent het eerste aanspreekpunt voor de gezinshuizen in jouw regio. Je ondersteunt en adviseert de gezinshuisouders in hun zelfstandig ondernemerschap en hun ontwikkeling als gezinshuisouder. Je bespreekt o.a. hoe het met hen en binnen het gezinshuis gaat, relevante wet- en regelgeving, het kwaliteitskader gezinshuizen en allerhande praktische zaken, of ondersteunt bij hun positionering in het werkveld naar zorgaanbieders en gemeenten.

Van goed gesprek tot crisis
Soms heb je ook gewoon een ‘goed gesprek’ aan de keukentafel of begeleid je een gesprek in de ‘samenwerkingsdriehoek’ tussen het gezinshuis, de zorgaanbieder en Gezinshuis.com. Ook sta je gezinshuisouders bij tijdens crisissituaties en coördineer je overkoepelde activiteiten en initiatieven in jouw regio. Kortom: je staat ‘jouw’ gezinshuizen bij daar waar nodig. Uiteraard bewaak je daarbij of deze ontwikkelingen passen binnen de kaders van de franchise en ons kwaliteitsconcept. Kortom, een dynamische functie, waarbij geen dag of gezinshuis hetzelfde is.

Wie ben jij?
Je hebt een respectvolle houding naar collega’s en gezinshuizen. Je zoekt steeds de samenwerking met gezinshuizen, partners en collega’s en stemt af op hun behoeftes en stijl. Naast het werken in teamverband kun je ook goed zelfstandig werken. Je bent in staat om anderen te overtuigen van een bepaald standpunt en maakt gebruik van de juiste argumenten en methoden. Je kan snel schakelen, weet prioriteiten te stellen en kunt je werk effectief te organiseren.

Verder heb je:
 HBO werk- en denkniveau, met kennis/ervaring in Zorg en Welzijn;
 3-6 jaar relevante werkervaring;
 affiniteit met een organisatie met een maatschappelijke missie;
 kennis van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en de sociale kaart;
 kennis van de hulpverleningsprocessen in de Jeugdzorg;
 een rijbewijs;
 en ben je bij voorkeur woonachtig in de regio Rotterdam Rijnmond/ZuidHolland.

Dit bieden wij
Onze arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Jeugdzorg, waarbij de functie van contactpersoon is gewaardeerd in schaal 10 (max. €4.255,95 o.b.v. een 36-urige werkweek). Daarnaast hebben we aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering, lease auto en een goede pensioenvoorziening. Het betreft een tijdelijk dienstverband met mogelijkheid tot verlenging.

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met bestuurssecretaris Yolande van Beusekom via 0342- 450253 of info@gezinshuis.com. Meer informatie over onze organisatie vind je op www.gezinshuis.com. Pas jij in het profiel? Dan maken we graag kennis! Stuur vóór 6 november 2020 je sollicitatiebrief met CV naar personeel@gezinshuis.com t.a.v. Miriam Pronk, HR Medewerker. Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) screening, een persoonlijkheids-/competentieassessment en een referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.