19 april 2017

Pleegzorg en Gezinshuizen geven op 1 juni impuls aan innovatie én transformatie

Nieuwe editie van het symposium zet pleegzorg én gezinshuizen in de schijnwerpers
Op 1 juni aanstaande vindt in Ede het Symposium Pleegzorg&Gezinshuizen plaats. Een dag lang staan de schijnwerpers gericht op deze bijzondere vormen van zorg voor jeugd, die voor meer dan 25.000 kinderen en jongeren onmisbaar zijn.

Dichtbij
In gezinshuizen en pleeggezinnen vinden kinderen een plek om zo thuis mogelijk op te groeien. Dat maakt deze vormen van jeugdhulp zo rijk en uniek. De transitie heeft gezorgd voor nieuwe kansen die steeds meer worden gezien en benut. Maar hoe dichtbij en alledaags ook: het zorgen voor een kind van iemand anders is en blijft vaak ook complex en veeleisend.

Actuele kennis
Tijdens het Symposium Pleegzorg en Gezinshuizen worden de meest actuele kennis en de laatste ontwikkelingen uit het veld bij elkaar gebracht. De dag geeft een uitgebreide update van actueel onderzoek en nieuwe interventies. Extra aandacht is er voor de rol van gemeenten. En we staan stil bij initiatieven die zorgen dat ook kinderen met complexe problematiek zo thuis mogelijk kunnen opgroeien.

Mét pleeg- en gezinshuisouders
Het programma is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij pleegzorg en gezinshuizen. Er zijn speciale deelsessies voor pleeg- en gezinshuisouders. Voor pleegouders geldt bovendien een gereduceerd tarief.

Praktische informatie
Jeugdzorg Nederland, Gezinshuis.com en de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen organiseren samen met SCEM het Symposium Pleegzorg en Gezinshuizen 2017. Een vertrouwd recept met veel nieuwe ingrediënten. Meer informatie en aanmelden: www.scem.nl/agenda

 

Terug naar overzicht