31 januari 2017

Gezinshuisouders

Ben jij een stabiele, professionele opvoeder die stevig in zijn of haar schoenen staat? Zie je het opvoeden van kinderen met complexe problemen als een uitdaging? Ben jij een opvoeder die niet loslaat, maar ‘vasthoudt’? In samenwerking met Cordaan zijn wij op zoek naar gezinshuisouders voor de regio Amsterdam.

Werken als gezinshuisouder

Gezinshuisouder zijn is geen gewone baan in de zorg. Je draagt zorg, eventueel samen met je partner, voor enkele kinderen en jongeren gedurende langere tijd van hun leven. Als gezinshuisouder ben je 24 uur per dag verantwoordelijk voor de opvoeding en begeleiding van kinderen met complexe problematiek, waarbij de nadruk ligt op observeren, begeleiden en stimuleren. Je werkt aan de verbetering van het gedrag van de jeugdigen, zoals het stimuleren van sociale vaardigheden. Hierbij werk je samen met o.a. de ouders en het netwerk van het kind. Je biedt structuur en kan je verplaatsen in de belevingswereld van kinderen. Je volgt de ontwikkeling van de kinderen en stimuleert hen in hun ontwikkeling, aan de hand van gerichte doelen welke zijn opgesteld in het hulpverleningsplan.

Wat vragen wij?

Als gezinshuisouder benader je kinderen op een positieve, evenwichtige en consequente wijze. Je bent in staat je in te leven in wat een kind voelt en meemaakt. Je stemt je professioneel handelen af op de zorgvraag van ieder kind. Je toont daarbij respect voor de eigenheid en autonomie van ieder kind en bent in staat het opvoedschap te ‘delen’ met de (biologische) ouders. Je stimuleert betrokkenheid en contact met het netwerk van het kind en bent in staat om meervoudig partijdig te zijn. Tenslotte werk je volgens het hulpverleningsplan en reflecteer je systematisch op jouw eigen handelen, waarbij je continue op zoek gaat naar mogelijkheden tot verbetering. En je bent zelfstandig ondernemer!

Als gezinshuisouder:

  • sta je positief in het leven en je denk je veelal in oplossingen;
  • beschik je over doorzettingsvermogen, een goed inlevings- en acceptatievermogen en een hoge betrokkenheid;
  • ben je creatief, stressbestendig en kun je improviseren;
  • ben je in staat de balans te vinden tussen warme betrokkenheid en professionele afstand;
  • weet je biologische ouders en het netwerk nadrukkelijk te betrekken;
  • ben je in het bezit van goede sociale en communicatieve vaardigheden voor het onderhouden van samenwerkingscontacten met ouders, familie, scholen en externe instanties;
  • sta je open voor begeleiding en/of coaching en kun je reflecteren op je eigen handelen;
  • beschik je over een zorg gerelateerde Mbo (minimaal niveau 4) of Hbo scholing (en/of ben je bereid tot het volgen van een Hbo-opleiding).

Over Cordaan

Cordaan biedt aan zo’n 20.000 mensen zorg vanuit 120 locaties in Amsterdam, Diemen, Huizen en Nieuw-Vennep. Dat doen we met bijna 6.000 medewerkers en ruim 2.500 vrijwilligers. Maar ook in samenwerking met mantelzorgers en andere zorgprofessionals, onderzoeksinstellingen en vele maatschappelijke organisaties. Bij Cordaan willen wij een bijdrage leveren aan een goede ontwikkeling van kinderen, opvoeding en ouderschap.

Geïnteresseerd?

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen via 0345 450253 of stuur een e-mail naar info@gezinshuis.com. Je schriftelijke reactie met CV en motivatie ontvangen we graag via info@gezinshuis.com. Vermeld daarbij om welke vacature het gaat.

De selectieprocedure start met een gesprek met onze accountmanager en directie, daarop volgen o.a. een referentiecheck, VOG aanvraag, competentietest en het indienen van een ondernemersplan.

 

Terug naar overzicht