Altijd eerst een selectie

Gezinshuisouder zijn is geen gewone baan in de zorg. Het spreekt voor zich dat we willen dat de uithuisgeplaatste jongeren goed terecht komen. Bij ouders die echt geschikt zijn voor deze baan, die elkaar aanvullen en dit als ondernemer zien zitten. Daarom is er een intensief selectieprogramma opgezet.

Selectieprogramma

Het programma bestaat uit een aantal gesprekken met onze accountmanager en de directie. We letten daarbij op je motivatie en competenties van jou en je partner. Daarnaast kijken we ook naar ervaring, referenties en een verklaring omtrent gedrag. Als de eerste stappen goed zijn doorlopen volgt de competentietest. Echtparen of stellen worden ook complementair getest. Zodat we weten in hoeverre je elkaar versterkt of verzwakt. Al met al een intensief traject. Want wij vinden het belangrijk dat gezinshuisouders sterk en vitaal zijn. Maar vooral ook dat ze dat blijven.

En dan start het ondernemerschap

Bij een positieve uitkomst van de competentietest ondertekenen we samen een intentieovereenkomst. En dan kan het ondernemerschap beginnen. Allereerst moet je je eigen profiel helder krijgen. Wat past goed bij jullie gezin en bij jullie persoonlijke eigenschappen. Dat leg je vast in een portfolio en vertaal je naar een ondernemersplan. Daarna moet er een passende opdrachtgever gevonden worden. Wil je met een zorgaanbieder samenwerken? Voel je meer voor een constructie binnen de wet langdurige zorg? Of wil je liever direct schakelen met een gemeente? Er zijn verschillende oplossingen mogelijk. Onze accountmanager begeleidt je hierbij. Als er een goede match gemaakt is, kunnen we het franchisecontract tekenen. En dan zijn er natuurlijk nog veel praktische zaken die geregeld moeten worden. Een geschikte locatie, financiering, verzekeringen, een verbouwing? Het mooie is dat je als zelfstandig ondernemer veel invloed hebt en zelf bepaalt hoe je precies invulling wilt geven aan je gezinshuis.

Interesse?

Gezinshuis.com is altijd op zoek naar nieuwe zorgondernemers die een gezinshuis willen starten. Je kunt vast de volgende stappen zetten als je meer wilt weten:
• Vast een idee krijgen of je geschikt bent? Doe de quickscan.
• Benieuwd naar ervaringen van andere gezinshuisouders? Lees het startersblog.
• Meer info vind je in ons informatiepakket.
• We organiseren regelmatig een open avond. Meld je aan.